تره کوهی یا ماس بلبله، یک گیاه پرخاصیت است که در استانهای گیلان، ایلام و … و همچنین کشور ارمنستان و جمهوری آذربایجان در فصل بهار بهصورت خودرو میروید و غذاهای مختلفی با آن طبخ میشود.
خورش تره کوهی، یکی از غذاهای خوشمزه ایلامی و استانهای غربی کشور است که شباهت زیادی از لحاظ ترکیب و رنگ به قورمه سبزی دارد.
مواد لازم برای ۶ نفر
- ۴۰۰ گرم گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله
- ۵۰۰ گرم تره ساطوری شده
- نصف پیمانه لوبیا سفید یا لوبیا قرمز
- یک عدد پیاز متوسط پوست کنده و خرد شده
- گرد لیمو به مقدار لازم
- نمک، زردچوبه و فلفل قرمز به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
- زعفران دمکرده به مقدار لازم (اختیاری)
- ۳ عدد سیبزمینی پوست کنده، خلالی خرد شده و سرخ شده (برای تزئین)
- ۲ عدد گوجهفرنگی خرد شده و سرخ شده
طرز تهیه خورش تره کوهی
لوبیا را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ لوبیا گرفته شود و زودتر بپزد. در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود.
سپس پیاز خرد شده را در آن بریزید و تفت دهید تا سبک و شیشهای شود. در ادامه گوشت خرد شده را به پیاز اضافه کنید و مواد را همراه با هم برای پنج دقیقه سرخ کنید تا رنگ گوشت عوض شود و پیازها به رنگ طلایی دربیایند.
آب لوبیا را خالی کنید و آن را بههمراه زردچوبه در قابلمه بریزید و مواد را برای دو دقیقه دیگر تفت دهید. سپس حدود نیم لیتر آب در قابلمه بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش آید.
شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را ببندید تا گوشت و لوبیا بپزند. در همین حین، در یک تابه کمی روغن بریزید و تره ساطوری شده (و در صورت تمایل جعفری ساطوری شده) را برای ۱۰ دقیقه روی حررات ملایم گاز تفت دهید.
تره سرخ شده را پس از پخت گوشت در قابلمه خورش بریزید و نمک غذا را اندازه کنید. اجازه دهید تا خورش جا بیفتد. در ۱۵ دقیقه آخر به خورش، گرد لیمو و زعفران دمکرده بزنید. خورش تره کوهی را با سیبزمینی و گوجهفرنگی سرخ کرده تزئین کرده و همراه با برنج سرو کنید.
بدون دیدگاه