برای پیمایش ایمن یک دره داشتن اطلاعات از سطح سختی دره کمک بسزایی در انتخاب و و تامین تجهیزات مورد نیاز پیمایش می کند. از این رو سیستم های تقسیم بندی سختی دره ها در کشور های مختلف به شیوه های مختلف و با درجه بندی های مختلف انجام شده است که اکثر آنها شامل دو تقسیم بندی اصلی درگیری با آب و میزان کار با طناب میباشند. این تقسیم بندی ها تا این زمان قراردادی بوده و به استاندارد خاصی منتهی نشده است. در ایران سیستم تقسیم بندی دره ها بر اساس سیتم تقسیم بندی فرانسوی بوده و از دو عدد اصلی میزان درگیری با آب که با A و میزان کار با طناب که با V نمایسش داده میشود تشکیل شده که هر دو از 1 تا 7 میباشند. البته در درجه بندی سختی دره ها گزینه هایی چون زمان پیمایش و ریسک ها هم نمایش داده میشود. مثلا عبارت A3 V4 III X یعنی دره ای که درجه آبی آن 3 از 7 و درجه کار با طناب آن 4 از 7 بوده و دو سوم روز زمان میبرد و دارای یک ریسک X میباشد.

البته هدف از نگارش این مطالب آموزش نظام درجه بندی دره ها نیست بلکه هدف ، راحت تر کردن درک طالاعات دره ها و دادن دیدی نسبی به مخاطب های مجموعه برای پیمایش دره ها توسط این مجموعه می باشد. لذا جدول تعریف شده در ادامه ، صرفا مربوط به درجه بندی توسط مجموعه شیرو بوده و مستقل از هر جزوه و یا سیستم آموزشی است.

در سیستم تقسیم بندی درجه سختی دره ها توسط این مجموعه ، دره ها با توجه به مجموع کار با طناب و درگیری با آب به از 1 تا 7 تقسیم میشوند که توضیح هرکدام مستقلا در ذیل آمده است.

درجه 1 از 7

این دره ها افقی بوده و نیاز به کار با طناب ندارند. میزان آب به گونه ای بوده که در ان قوطه وری وجود ندارد. در هر کجای دره تصمیم به بازگشت گرفته شود امان بازگشت وجود دارد.

درجه 2 از 7

دره هایی با فرود های کوتاه حداکثر ده متر با شیب مثبت و بدون درگیری با اب و حوضچه های کوچک

درجه 3 از 7

در این دره ها فرود ها تا 20 متر بوده و عمودی میباشد. در بعضی از فرود ها احتمال درگیری ناچیز با اب وجود دارد. حوضچه های آب میتواند تا 2 یا 3 متر عمق و 15 متر طول داشته باشد اما فاقد جریان آبی خاص

درجه 4 از 7

برای گذر از این دره ها باید به تکنیک های دسترسی با طناب یعنی انحرافی ، تراورس، کارگاه مجدد و … اشراف داشت. طول فرود ها متوسط بوده و گاهی درگیری با اّب اجتناب ناپذیر خواهد بود. اب در حوضچه ها جریان داشته و امکان پرش های ساده تا 8 متر و یا سرسره وجود دارد.

درجه 5 از 7

فرود ها متوسط تا بلند بوده مسیر فرود لغزنده ویا پر سایش میباشدو نیاز به مهارت کنترل و حفظ طناب میباشد. غوطه وری در آب سرد به مدت طولانی بوده و جریان آب نسبتا قوی است.

درجه 6 از 7

فرود ها بلند بوده طناب ریزی سخت و دشوار است. اسقرار بر روی کارگاه ها ویا تعویض کارگاه در مناطق بدقلق و سخت میباشد. درگیری با اب بسیار بوده و جریان های ابی پر مخاطره در مسیر وجود دارد.

درجه 7 از 7

فرود های بلند بر ردی کارگاه های تخصصی و پیشرفته و دشوار. استفاده از همه تکنیک های گذر از طناب و تکنیک های صعود مصنوعی و درگیری با جریان آبی های خطرناک

لازم به ذکر است که در این سیستم میزان درجه بندی دره بر اساس سخت ترین نقطه دره تایین میگردد و در توضیحات در خصوص میزان درگیری ها توضیح داده خواهد شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.