دنده کباب

دنده کباب

مواد لازم برای چهار نفر (روش اول)

  • یک کیلوگرم گوشت دنده گوسفندی
  • رب گوجه فرنگی به مقدار لازم (حدود ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری)
  • ۳ قاشق غذاخوری آبلیمو
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • زعفران دم‌کرده غلیظ به مقدار لازم (حدود ۳ قاشق غذاخوری)
  • روغن مایع و روغن کرمانشاهی به مقدار لازم
  • پیاز، نارنج، نان تازه یا برنج زعفرانی برای سرو

طرز تهیه دنده کباب اصیل کرمانشاهی

مرحله اول:

گوشت دنده گوسفندی را به‌صورت پهن و دراز جدا کنید و سه یا چهار عدد سیخ کباب پهن را هم‌زمان داخل گوشت فرو کنید تا گوشت حالت خود را حفظ کند و سیخ‌ها هم بتوانند وزن گوشت را تحمل کنند. سپس با پشت یک چاقوی بلند، روی گوشت ضربه بزنید و سیخ‌های گوشت کوبیده شده را برای ۴ تا ۵ ساعت در یخچال قرار دهید.

مرحله دوم:

آماده‌سازی سس دنده کباب: کمی روغن مایع در تابه بریزید و آن را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس رب گوجه فرنگی در تابه بریزید و آن را تفت دهید تا کاملا سرخ شده و رنگ آن باز شود. در ادامه، نمک، فلفل سیاه، زعفران دم‌کرده و روغن کرمانشاهی را در تابه بریزید و کمی تفت دهید تا سس غلیظ شود. سس را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

مرحله سوم:

پس از آماده و سرخ شدن زغال‌ها، سیخ‌های کباب را روی منقل قرار دهید و با استفاده از یک قلمو، سس را به‌صورت مرتب به دو طرف دنده‌ها بمالید. توجه داشته باشید که حرارت در حین کباب کردن، باید ملایم باشد تا دنده‌ها مغزپخت شوند و آبدار بمانند.

مرحله چهارم:

پس از کباب شدن دنده‌ها، کمی سس بیشتر روی کباب‌ها بمالید و آن‌ها را با نان از سیخ جدا کنید.

مرحله پنجم:

دنده کباب را با پیاز، نارنج، نان تازه یا برنج زعفرانی سرو کنید.

مواد لازم برای دو نفر (روش دوم)

  • ۸ عدد استخوان دنده خرد شده به‌صورت یکدست (۸ تا ۱۰ سانتی‌متر)
  • ۵۰۰ گرم گوشت گوسفندی (متصل به دنده)
  • ۵۰ گرم چربی
  • ۳ عدد پیاز متوسط پوست کنده
  • ۲ حبه سیر پوست کنده و ریز خرد شده
  • ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده غلیظ
  • نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز به مقدار لازم
  • یک قاشق غذاخوری آب لیمو
  • یک قاشق غذاخوری روغن زیتون

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.