مواد لازم برای تهیه دیماج قزوینی
- نان لواش (خشک شده): ۵۰۰ گرم
- گردو: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
- پیاز: ۳ عدد بزرگ
- خیار: ۲ عدد نسبتا بزرگ (سالادی)
- پنیر محلی خرد شده: ۸ قاشق غذاخورب
- سبزی خوردن: ۳۰۰ گرم (خرد و ساطوری شده)
- نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه و گلپر: به میزان دلخواه
مراحل طرز تهیه دیماج قزوین
مرحله اول: نان لواش محلی را خرد و الک کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه دیماج قزوین، سبزی خوردن را بشورید و بعد از اینکه آب خود را از دست داد، ریز و ساطوری خرد کنید. نان لواش خشک شده را در یک کاسه بریزید و خرد کنید. لبههای کلفت نان لواش را از ظرف خارج کنید تا در پایان و موقع گلوله کردن، باعث از فرم خارج شدن شکل دیماج نشوند.
چون روی نانهای محلی معمولا به آرد آغشته است، بعد از خرد کردن نان، آنها را بهتر است در الک بریزید تا آرد آن جدا شود. وجود آرد باعث میشود دیماج خمیر شود.
مرحله دوم: پیاز داغ دویماج را درست کنید
روی نانهای لواش را با دست کمی آب بپاشید تا تر بشوند ولی نه در حدی که خمیر شوند. آنها را کنار بگذارید. سپس برای درست کردن پیازداغ پیازها را پوست بگیرید. پیازها را خیلی ریز خرد و نگینی کنید. در یک تابه کمی روغن بریزید و پیازها را در آن سرخ کنید تا وقتی که سبک و طلایی شوند. به پیازهای سرخ شده، کمی زردچوبه و فلفل اضافه کنید. چند ثانیه تفت دهید تا خامی زردچوبه گرفته شود.
مرحله سوم: مواد دیماج را با هم مخلوط کنید
در این مرحله از طرز تهیه دیماج قزوین، پیاز سرخ شده را به نانهایی که خرد کرده و روی آنها را آب پاشیده بودید، اضافه کنید. گردوها را خرد کنید. پنیر را با چنگال نرم و له کنید تا بافت دانه دانه یا گلولههای ریز پیدا کند.
سبزی خرد و ساطوری شده را با نعناع خشک، نمک و گلپر مخلوط کنید. مواد را هم بزنید و روی آن را با یک سینی یا پارچه یا سلفون بپوشانید و در دمای محیط قرار دهید تا به مدت ۱ تا ۲ ساعت استراحت کنند و مواد طعم یکدیگر را بگیرند.
مرحله چهارم: مواد را به شکل کوفته درآورید
بعد از اینکه مواد استراحت کردند، خیار را ریز خرد کرده و به ظرف اضافه کنید. اگر قبل از استراحت دادن، خیار را اضافه کنید، نان خمیر میشود. همه مواد را به هم بزنید و با دست گلوله کنید. میتوانید از استکانهای کمر باریک هم برای لقمه کردن استفاده کنید. دیماج قزوین را همراه با میوه یا چای به عنوان عصرانه سرو کنید.
بدون دیدگاه