مواد لازم برای تهیه شامی کباب لرستان (شومی کوو)
- گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
- تخم مرغ ۱ عدد
- آرد نخودچی ۲ ق غذا خوری
- پیاز ۳ عدد
- گردو آسیاب شده ۱/۲ پیمانه + ۳ ق غذا خوری
- رب انار ۳ ق غذا خوری
- ترخون، مرزه، ریحان ۱ ق غذا خوری
- نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه شامی کباب لرستانی با سس مخصوص
مرحله اول: آماده سازی مواد
ابتدا یکی از پیاز ها را پوست بگیرید و رنده ریز بزنید و آب آن را بگیرید و داخل کاسه ریخته و با گوشت و سبزی و تخم مرغ و آرد و ادویه ها و ۳ ق غذا خوری گردو اضافه کنید و مواد را خوب ورز ادهید تا یکدست شود. کاسه را داخل یخچال قرار دهید تا باقی مراحل خنک بماند. سپس گوشت را به شکل دایره از مواد بردارید و داخل یک تابه سرخ کنید.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز و گردو
در ادامه دو تا پیاز دیگر را پوست بگیرید و رنده ریز بزنید. داخل تابه کمی روغن ریخته و پیاز را کمی تفت دهید تا سبک شود، ۱/۲ پیمانه گردو را اضافه کنید و به همراه پیاز تفت دهید تا بوی خامی گردو از بین برود و کمی رنگ آن تغییر کند، رب انار را اضافه کنید و هم بزنید تا رب مخلوط شود.
مرحله سوم: افزودن شامی
در ادامه مواد را با شعله کم تفت دهید تا خوب یکدست و همانند تصویر شود. دقت کنید حرارت کم باشد تا گردو نسوزد وگرنه مزه تلخی به خود می گیرد. ۲ لیوان آب جوش به مواد اضافه کنید و حرارت را بالا بگیرید تا به جوش بیاید و قل بزند. وفتی به این مرحله رسید باید شامی ها سرخ شده را اضافه کنید.
مرحله چهارم: تهیه شامی لرستان
در ادامه حرارت را کم کنید و صبر کنید تا با شعله کم بجوشد و سس غلیظ شود، در انتها می توانید کمی سبزی معطر محلی نیز اضافه کنید و شامی را داخل دیس کشیده و با پلو زعفرانی دلخواه سرو کنید. نوش جان
بدون دیدگاه