قله ماسوا، غذایی بومی و مختص عشایر استان ایلام است که بسیار مقوی می باشد و در بین آن ها، از محبوبیت فراوانی برخوردار است. این غذای مغذی، با استفاده از کله پاچه گوسفند، کشک، پیاز داغ، نعناع و پونه گیاهی، طبخ و به همراه نان تازه محلی مصرف می شود.
مواد لازم :
- کله : یک عدد همراه با چهار عدد پاچه
- پیاز : سه یا چهار عدد
- سیر : چهار الی پنج حبه
- نخود نیم کوب شده : یک پیمانه و نیم
- برنج نیم دانه : دو قاشق غذا خوری
- زردچوبه ، فلفل سیاه و نمک : به میزان دلخواه
- کشک : یک شیشه بزرگ
- نعناع : دو قاشق غذا خوری ( سر صاف )
طرز تهیه :
قبل از هرچیز باید کله و پاچه را به خوبی تمیز کرد .
روش تمیز کردن کله پاچه را از اینجا دنبال کنید .
ابتدا کله و پاچه ها را در یک قابلمه بزرگ همراه با نخود نیم کوب شده قرار دهید .
سپس بر روی آن آب ریخته روی شعله قرار داده تا به جوش آید ، آب روی کله را کاملا بگیرد .
پس از آن که کف روی قابلمه را گرفتید پیاز و زردچوبه را اضافه کنید .
زمانی که کله نیم پز شد ( حدود یک ساعت بعد ) به آن نمک بیفزایید .
در مرحله بعد کشک و برنج نیم دانه شسته شده را به کله پاچه اضافه کنید .
اجازه دهید که به مدت سه الی چهار ساعت به آرامی کاملا بپزد .
بعد از پخت کامل در یک تابه پیاز ، سیر تفت دهید به آن فلفل ، مقدار کمی زردچوبه و سپس نعناع را اضافه کنید .
آن ها را تفت داده ، توجه کنید نعناع زیاد تفت نخورد زیرا باعث تلخی غذا می شود .
این محتویات را به قابلمه اضافه کنید .
اجازه دهید ده الی بیست دهید دیگر بجوشد و طعم مواد با هم مخلوط و لعاب بیندازد .
بدون دیدگاه