قله ماسوا

قله ماسوا

قله‌ ماسوا، غذایی بومی و مختص عشایر استان ایلام است که بسیار مقوی می باشد و در بین آن ها، از محبوبیت فراوانی برخوردار است. این غذای مغذی، با استفاده از کله پاچه گوسفند، کشک، پیاز داغ، نعناع و پونه گیاهی، طبخ و به همراه نان تازه محلی مصرف می شود.

مواد لازم :

  • کله : یک عدد همراه با چهار عدد پاچه
  • پیاز : سه یا چهار عدد
  • سیر : چهار الی پنج حبه
  • نخود نیم کوب شده : یک پیمانه و نیم
  • برنج نیم دانه : دو قاشق غذا خوری
  • زردچوبه ، فلفل سیاه و نمک : به میزان دلخواه
  • کشک : یک شیشه بزرگ
  • نعناع : دو قاشق غذا خوری ( سر صاف )

طرز تهیه :

قبل از هرچیز باید کله و پاچه را به خوبی تمیز کرد .

روش تمیز کردن کله پاچه را از اینجا دنبال کنید .

ابتدا کله و پاچه ها را در یک قابلمه بزرگ همراه با نخود نیم کوب شده قرار دهید .

سپس بر روی آن آب ریخته روی شعله قرار داده تا به جوش آید ، آب روی کله را کاملا بگیرد .

پس از آن که کف روی قابلمه را گرفتید پیاز و زردچوبه را اضافه کنید .

زمانی که کله نیم پز شد ( حدود یک ساعت بعد ) به آن نمک بیفزایید .

در مرحله بعد کشک و برنج نیم دانه شسته شده را به کله پاچه اضافه کنید .

اجازه دهید که به مدت سه الی چهار ساعت به آرامی کاملا بپزد .

بعد از پخت کامل در یک تابه پیاز ، سیر تفت دهید به آن فلفل ، مقدار کمی زردچوبه و سپس نعناع را اضافه کنید .

آن ها را تفت داده ، توجه کنید نعناع زیاد تفت نخورد زیرا باعث تلخی غذا می شود .

این محتویات را به قابلمه اضافه کنید .

اجازه دهید ده الی بیست دهید دیگر بجوشد و طعم مواد با هم مخلوط و لعاب بیندازد .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.