مرجو خورش یکی از خورشت های سنتی ایرانی است که شبیه به قیمه می باشد با این تفاوت که بجای لپه از عدس در تهیه این خورشت استفاده می شود و به دلخواه می توانید رب بزنید و با گوشت خورشتی یا مرغ و یا به صورت گیاهی این خورشت را تهیه کنید و بسیار خوشمزه است اما این خورشت خوشمزه برای شهر طالقان می باشد که مرجو همان عدس می باشد این خورش سرشار از پروتئین است.
مواد لازم برای تهیه مرجو خورشت
- گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم
- عدس ۱ پیمانه
- پیاز ۲ عدد
- سیب زمینی ۱ عدد
- رب گوجه ۱.۵ ق غذا خوری
- زعفران به مقدار لازم
- آبغوره به مقدار لازم
- آلو بخارا ۱۰ عدد
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر دارچین به مقدار لازم
طرز تهیه مرجو خورش با گوشت و عدس
مرحله اول: آماده سازی
برای تهیه خورش ابتدا عدس را پاک کنید سپس خوب بشورید و خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود و هم راحت تر پخته شود، برنج را خیس کنید و به آن کمی نمک اضافه کنید سپس گوشت را خرد کنید.
مرحله دوم: تفت دادن گوشت
پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل روغن و با کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک و شیشه ای شود سپس گوشت خرد شده را به پیاز اضافه کنید و کمی فلفل سیاه اضافه کنید و گوشت را خوب سرخ کنید.
مرحله سوم: پخت خورش
در ادامه وقتی گوشت خوب سرخ شد رب را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود سپس عدس خیس خورده را اضافه کنید و چوب دارچین یا پودر دارچین را اضافه کنید و چند پیمانه آبجوش روی خورش ریخته و بگذارید تا گوشت و عدس پخته شود.
مرحله چهارم: تهیه خورش مرجو
اجاز دهید ابتدا خورش به جوش بیاد سپس حرارت را کم کنید و بگذارید تا خورش با حرارت کم جا افتاده شود در همین حین سیب زمینی ها را پوست بگیرید و کمی داخل روغن تفت دهید و به خورش اضافه کنید و سپس کمی زعفران و آبغوره و آلو ها را که از قبل خیس کردید و نرم شده به همراه همان آبی که خیس خورده اضافه کنید و بعد از پخت گوشت، نمک غذا را تنظیم کنید و برنج را نیز آبکش کنید و دم بگذارید سپس به همراه خورش میل کنید.
بدون دیدگاه