شاید روزهایی را بخاطر بیاورید، هنگامی که صبح یا غروب، در یک روز معمولی از خانه، مدرسه و یا محل کار در رفت و آمد بودید. آن هنگام که صدای پرندگان را که می‌شنیدید، یا پرواز آنها را می‌دیدید، چه حس خوبی داشتید! حالا چقدر این احساس و خاطرات برای شما لذت بخش شده است. دلیل بخشی از این احساس زیبا، آن پرندگان بهشتی بودند.
پرندگان این دایناسورهای بال دار که خود را میلیون‌ها سال از چالش های طبیعی و غیر طبیعی کره زمین نجات داده‌اند اکنون همسایگان خوب ما هستند و نزدیکی ما همچنان به حیات خویش ادامه می دهند. البته نه در همه جا!

چرخ ریسک بزرگ

سهره جنگلی

سهره جنگلی مهمان زمستانی و چرخ ریسک بزرگ ساکن همیشگی پارک های شهر تهران و کرج است.

دارکوبها همواره کنار ما بوده اند، همیار باغ ها و پزشک درختان پارک هستند، برای دیدن دارکوب ها شما می توانید به نزدیکترین پارک منزل خودتان بروید و روی تنه درختان را با دقت مشاهده کنید. حتما او را خواهید دید.

دارکوبها

دم جنبانک ها را همه دیده ایم. ولی شاید تا کنون متوجه تفاوت آنها نشده باشیم. آنها شکاری چی های ماهر حشرات هستند.

دلیجه معمولی، یکی از پرندگان شکاری در پارک های استان البرز و تقریباً در همه جای ایران به فراوانی وجود دارد. این پرنده کوچکترین شاهین ایران است. و در باغ فاتح زادآوری دارد. این پرنده کنترل کننده جمعیت جوندگان و حشرات بزرگی مثل ملخ و همچنین مارمولکها هستند.

دیدن اردک ماده‌ ی که با جوجه‌هایش، به سمت برکه‌ای در کنار شهر و یا روستا می‌رود، گنجشکی که در حال ابراز عشق به گنجشکهای ماده اطراف خود می باشد، دم جنبانکی که هر روز جلوی درب خانه رژه می‌رود و به تو سلام می‌کند، کلاغ های چنار همسایه هر روز غروب جلسه دارند و خاطره روزانه‌شان را با هم گفتگو می‌کنند، زاغی باهوشی که، مدام در حیاط منزل ما سرک می‌کشد شاید چیزی برای خوردن پیدا کند تا برای جوجه‌هایش ببرد، قمری‌های خانگی هم برای لانه‌سازی خنده‌دارترین محل منزل را انتخاب نموده و بابا بزرگ به نوه‌هایش می‌گوید: بچه‌ها اینها مهمان های ما هستند، مبادا اذیت شوند، هر سال بهار به انتظار پرستوهای خانه مادر بزرگ هستیم دست به لانه آنها در کنج سقف شیروانی قدیمی نزدیم چون خیلی برای ما عزیز هستند و اما صدای منقار دارکوب بر درختان پارک، هر روز صبح مرا به یاد نسیم خنک بهاری می اندازد و به  باغبان می‌گوید نگران نباش، من هم هستم.

اردک و جوجه هایش

یک پرنده به نام چوب پا و پرنده دیگر کاکایی سر سیاه کوچک در تالاب صالحیه. این پرنده ها تقریباً در تمام تالاب های ایران و آسیا و اروپا مشاهده می شود. با کمی دقت تفاوت ها را می توان بین این دو مشاهده کرد.

راستی کاش نام آنها را هم می دانستیم! با رفتارشان بیشتر آشنا می‌شدیم، می‌دانستیم چرا و کی لانه می سازند و بهار و تابستان به کجا مهاجرت می‌کنند و  یا غذایشان چیست؟
ما اینجا هستیم که با هم یاد بگیریم و لذت ببریم. لذتی همراه با هیجان ناب مشاهده در طبیعت همچون یک ماجراجو و یا کاشف طبیعت. بیایید قسمتی از یک فیلم مستند باشید که کارگردان و نویسنده آن خودت هستی و ما تهیه کننده و برنامه ریز این فیلم زیبا از ماجراجویی شما.

پرنده نگری یک ماجراجویی فرهیخته توام با ورزش و کاوش در طبیعت می باشد

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.