مواد لازم برای تهیه چرتمه پلو سمنانی
- جگر گوسفندی ۴۰۰ گرم
- دنبه ۱۰۰ گرم
- پیاز بزرگ ۱عدد
- سیر ۵ حبه
- ماست ۱ پیمانه
- فلفل کبابی ۴ عدد
- قارچ ۵ عدد
- برنج ۲ پیمانه
- زعفران به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه چرتمه پلو لذیذ
مرحله اول: آماده سازی
ابتدا جگر گوسفندی را بشورید و خرد کنید. دنبه را نیز به صورت خیلی ریز خرد کنید و کنار بگذارید. برنج را چندین بار شسته و با کمی نمک خیس کنید و برای ۱ ساعت کنار گذاشته تا خیس خورد. زعفران را نیز بسابید و با مقداری یخ دم گذاشته تا خوش رنگ شود.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز
در ادامه پیاز را پوست بگیرید و بشورید و به صورت خلالی ریز خرد کنید. داخل تابه کمی روغن ریخته و پیاز را به همراه کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک شود. در ادامه جگر و دنبه خرد شده را به پیاز اضافه کنید و مواد را خوب تفت دهید تا جگر کاملا سرخ شود.
مرحله سوم: افزودن فلفل و قارچ
در ادامه فلفل های کبابی را بشورید و ریز خرد کنید و به همراه قارچ های اسلایس شده به جگر اضافه کنید و کمی فلفل سیاه و نمک بزنید و مواد را برای ۵ دقیقه خوب هم بزنید تا مزه ها به خورد هم بروند و جگر نرم و پخته شود.
مرحله چهارم: تهیه چرتمه پلو
بعد از گذشت ۵ دقیقه تابه را از روی حرارت بردارید و با گوشتکوب دستی خوب بزنید تا له شود. در همی حین باید ماست را داخل یک کاسه ریخته و سیر ها را پوست بگیرید و پوره کنید و به ماست اضافه کنید. در ادامه مخلوط ماست و سیر را به جگر اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید. در ادامه برنج را روی حرارت قرار دهید تا بجوش بیاید و نرم شود. سپس آبکش کنید و کف برنج کمی روغن و زعفران بریزید و پلو را دم بگذارید و زمانی که برنج زعفرانی دم کشیده با جگر سرو کنید.
بدون دیدگاه